Shopping Cart
Goudprijs: € 49,430.80 Zilverprijs: € 671.28
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
Wat is de goud/zilver ratio?

Wat is de goud/zilver ratio?

De goud/zilver ratio is een van de zaken die nauwlettend in de gaten word gehouden door beleggers in edelmetalen. Deze ratio laat namelijk zien wanneer het juiste moment voor het kopen van zilver of goud is aangebroken. Wilt u weten wat de goud/zilver ratio is en waarom deze zo belangrijk is voor beleggers in edelmetalen? Lees dan vooral verder.

Wat is de goud/zilver ratio?

De goudstandaard

De goud/zilver ratio geeft de verhouding tussen zilver en goud op een handige manier weer. Op deze manier kunnen beleggers zien hoeveel zilver ounces 1 ounce goud waard is. De Romeinen zijn gestart met een ratio van 1:12. Tijdens de eeuwen die daarop volgden, wilden overheden de ratio wel eens herzien, maar over het algemeen stond deze vast. Eerst was de ratio 1:16 en later steeg deze naar 1:20.

Gedurende de periode met een vaste ratio en een bimetalen standaard was het mogelijk om met zowel goud als zilver te betalen. Toen de 19e eeuw aan zijn einde kwam, ging de bimetalenstandaard over in de goudstandaard. Zilver had geen monetaire functie meer en verloor het een deel van zijn waarde ten opzichte van die van goud. In de jaren 2011, 1980 en 1968 maakte zilver een inhaalslag en deed het beter dan goud waardoor de ratio daalde.

De schommeling van de prijs van zilver is voor een deel te verklaren door de beleggers die vooral speculeren op de ratio goud/zilver. Dit gaat als volgt: als voorbeeld gaan we uit van een ratio 1:50, waarbij de belegger een ounce goud in kan ruilen voor 50 ounces zilver. Stel nu dat de ratio verandert naar 1:25 dan kan ineens die 50 ounces aan zilver weer terug worden geruild voor 2 ounces goud. In dit geval is door het juist voorspellen van de ratio het goud verdubbeld! Het is echter niet heel makkelijk een juiste voorspelling te doen, wat betekent dat het dubbeltje ook net zo goed de andere kant op kan vallen en de belegger geld verliest.

Zilver goedkoop in verhouding met goud

Wat is de goud/zilver ratio?

Momenteel staat de goud/zilver ratio op 1:77. Mike Maloney is een succesvolle Amerikaanse edelmetaalhandelaar en hij legt uit dat deze ratio als u naar de geschiedenis kijkt, veel te hoog is. In de 20ste eeuw was er bijvoorbeeld een ratio van ongeveer 1:40. Zilver mag dan wel geen wettig betaalmiddel meer zijn, het wordt nog altijd veel gebruikt als grondstof binnen de industrie waardoor de zilverprijs alsnog op basis van de vraag schommelt.

Dit is voor beleggers die hun aankoopstrategie op de goud/zilver ratio baseren een goed moment om extra zilver te kopen. Immers, de verwachting dat de ratio zich herstelt is reëel. Bent u bekend met de werking van de goud/zilver ratio. dan kunt u goed inschatten op welk moment het een goede keuze is om goud of zilver te kopen. De ratio geeft namelijk een heel goed beeld van het over- onderwaarderen van goud en/of zilver. Op deze manier wordt er met de ratio gespeculeerd.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten