Shopping Cart
Goudprijs: € 49,444.29 Zilverprijs: € 661.96
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
7,6 Miljard euro extra steun aan bedrijven

7,6 Miljard euro extra steun aan bedrijven

Boven het al bestaande steunpakket voor bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis trekt het kabinet nu 7,6 miljard euro extra uit, maakte ministers Wout (Economische Zaken), Hoekstra (Financiën) en Koolmees (Sociale Zaken) onlangs bekend. Zo komt er onder andere voor beginnende ondernemers een regeling en wordt de vergoeding voor vaste lasten uitgebreid.

Het kabinet maakte afgelopen week bekend dat de lockdown periode zou worden verlengd tot minimaal 9 februari, toen werd ook medegedeeld dat financiële steun aan werkgevers zou worden uitgebreid. Donderdag zijn de details hierover bekend gemaakt.

Grotere bedrijven kunnen voortaan een vergoeding ontvangen voor een deel van hun vaste lasten. Deze vergoeding was voorheen enkel voor werkgevers tot een maximum aantal werknemers van 250. De grote van de vergoeding zal per bedrijf verschillen en hangt af van hoeveel omzetverlies zij hebben geleden als gevolg van de lockdown maatregelen.

De maximale hoogte van de vergoeding die bedrijven kunnen ontvangen is vastgesteld op 85% van de vaste lasten. Ook wanneer werkgevers minder omzetverlies hebben geleden kunnen zij in aanmerking komen voor de maximale percentage.

De minimale vergoeding word verdubbeld, dit word gedaan om ook kleinere bedrijven tegemoet te komen. De minimale vergoeding word verhoogd van 750 euro naar 1.500 euro. Het maximale bedrag voor mkb’ers word ook verhoogd van 90.000 euro naar 330.000. Een maximum van 400.000 euro zal gelden voor de grotere bedrijven.

De loonsteunregeling (NOW) zal ook worden gewijzigd. Voor de loonkosten kunnen werkgevers voortaan een vergoeding ontvangen van maximaal 85 procent, dit was voorheen 80 procent.

“Het is bemoedigend om te zien hoe veerkrachtig de Nederlandse economie is, maar we mogen ons niet rijk rekenen”, aldus minister Koolmees. Minister Hoekstra waarschuwde op zijn beurt dat ondanks deze steunmaatregelen “er banen verloren zullen gaan en bedrijven om zullen vallen”

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten