Shopping Cart
Goudprijs: € 49,438.19 Zilverprijs: € 661.32
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
Jerome Powell (voorman Fed) speelt grote rol in komende beursweek

Jerome Powell (voorman Fed) speelt grote rol in komende beursweek

De komende week gaat er op de financiële markten veel aandacht uit naar het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken.

Ieder woord uit de toelichting van de Fed-Baas Jerome Powell zal door beleggers wereldwijd aandachtig geanalyseerd worden, vooral nu er op de obligatiemarkten veel spanning heerst.

De combinatie van economisch herstel en de toestroom van geld uit coronasteunmaatregelen zorgt bij beleggers voor vrees voor een te hoge inflatie, hierdoor zullen de rentes stijgen.

De Europese Centrale Bank probeerde de afgelopen week de rentestijgingen op de financiële markten al de kop in te drukken, dit gebeurde door het tempo waarmee schuldpapier wekelijks wordt opgekocht aanzienlijk op te voeren.

Door de oplopende marktrentes is de zorg ontstaan dat bedrijven en huishoudens minder geld kunnen lenen, dit zou het economisch herstel flink in de weg kunnen gaan zitten.

Het effect van de oplopende rentes is ook op de aandelenmarkten te merken. Vooral de technologieaandelen die tot ongekende hoogtes waren gestegen tijdens de coronapandemie kregen klappen te verduren, nu beleggers ook weer geld kunnen verdienen aan de ‘veiliger’ geachte obligaties.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten