Shopping Cart
Goudprijs: € 47,971.34 Zilverprijs: € 614.75
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
Is zilver ondergewaardeerd?

Is zilver ondergewaardeerd?

Zilver ondergewaardeerd?

Over de hele wereld wordt de veelzijdigheid van zilver herkend en erkend. Het is dan ook wereldwijd gezien een veel gebruikt edelmetaal. Vreemd is het niet dat beleggen in zilver een grote markt beslaat. Er zijn veel verschillende plaatsen met vraag naar zilver. Het zijn niet alleen de rijke landen waar er vraag naar zilver is, ook in ontwikkelingslanden en misschien vooral wel bij grote industriële bedrijven blijft er een flinke vraag naar deze grondstof. Het is naast goud dan ook een edelmetaal met aanzien.

Momenteel staat de goud/zilver ratio op 67x, wat betekent dat de zilverprijs nog genoeg ruimte heeft om te groeien. De ratio geeft weer dat goud 67x meer waard is dan zilver. De goud/zilver ratio van dit moment geeft goed aan waarom beleggers en bedrijven veel interesse hebben in het beleggen in zilver.

Zilver als grondstof

Zilver is meer dan alleen een edelmetaal dat gebruikt wordt voor het maken van sieraden. Tegenwoordig kan het voor de meest uiteenlopende zaken toegepast worden wat het tot een heel belangrijke grondstof maakt. Zo wordt het gebruikt voor de productie van accu’s en zonnepanelen, maar kent het ook toepassingen in de ruimtevaart en in de tandheelkunde. Juist door die veelzijdigheid is het beleggen en investeren in zilver een mogelijkheid die u zeker zou moeten overwegen.

Is zilver ondergewaardeerd?Vraag naar zilver

De industrie heeft een steeds verder stijgende vraag naar zilver en men verwacht niet dat die vraag gaat afnemen. Zilver heeft specifieke kenmerken die niet door andere metalen kunnen worden opgevangen, met andere woorden er is geen substituut voor zilver. Zilver staat bijvoorbeeld bekend om de uitstekende geleiding van elektriciteit of de mogelijkheid te gebruiken bij diverse desinfecterende toepassingen. Juist omdat zilver over deze uitstekende eigenschappen beschikt, is het lastig om een alternatief te vinden. Op het gebied van sieraden is dat niet het geval, omdat bijvoorbeeld goud een prima alternatief kan zijn voor zilver.

Zilver is conjunctuurgevoelig. Dit betekent dat er op het gebied van prijs hoge pieken en diepe dalen kunnen ontstaan. Deels komt dit door de hoge vraag van de industrie, maar ook doordat financiële instellingen wel eens een grote shortpositie innemen op zilver. Het antwoord op de vraag ”is zilver ondergewaardeerd?” Is ja! als we bepaalde analisten mogen geloven. De reden die hier vaak voor word gegeven is dat er enorm veel shortposities zijn ingenomen door financiële instellingen.

Zilver productie

Er zijn wereldwijd veel landen die op ene geavanceerde manier zilver produceren. Makkelijk zilver winnen is wel steeds moeilijker. Dit komt doordat men steeds dieper de mijn in moet met als gevolg dat de kosten van het zilver produceren steeds hoger worden. Peru wordt gezien als de grootste zilverproducent op basis van het aantal miljoenen ounces. Mexico is de grootste exporteur.

In tegenstelling tot vroeger toen zilver alleen een ruilmiddel was, is de bemoeienis van de overheid een stuk minder geworden. Er is altijd nog wel iets van bemoeienis te merken, zeker als u naar het hoge btw tarief kijkt dat over zilverbaren wordt geheven. Zilveren muntbaren en zilveren munten worden niet met het hoge btw tarief belast.

Zilverprijs verwachting

Vraag en aanbod van zilver is redelijk stabiel, al zijn er tekenen die erop wijzen dat dit in de toekomst kan veranderen. Momenteel wordt er ongeveer 21.000 ton aan zilver geproduceerd en is er een jaarlijkse vraag van rond de 27.000. Het verschil tussen de productie en vraag wordt opgevangen doordat er jaarlijks 5.000 ton wordt gerecycled. Er is vooral vanuit Azië een stijgende vraag naar zilver, maar er zal niet meer aan geproduceerd worden de komende jaren. Doordat de vraag stijgt en het aanbod niet dezelfde ontwikkeling doormaakt, kan de zilverprijs de komende jaren flink gaan stijgen. Dit is een ontwikkeling die erg belangrijk zal zijn voor de zilverprijs.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten