Shopping Cart
Goudprijs: € 49,455.86 Zilverprijs: € 661.32
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
Is fysiek platina kopen een goede investering?

Is fysiek platina kopen een goede investering?

Platina als een grondstof

Platina wordt enerzijds gebruikt voor het maken van sieraden, maar het edelmetaal wordt ook erg veel gebruikt voor diverse industriële toepassingen Het edelmetaal heeft een wit-grijze glans, is flexibel en kneedbaar. Het is een materiaal dat goed tegen corrosie kan en niet zal oxideren bij blootstelling aan lucht. Het materiaal wordt veel toegepast in temperatuursensoren omdat het erg goed tegen hoge temperaturen kan.

Is fysiek platina kopen een goede investering?

Platina is een heel erg schaars edelmetaal. Er is zo weinig van beschikbaar dat u met de totale beschikbare hoeveelheid hooguit de woonkamer zou kunnen opvullen. Platina is een jong edelmetaal dat slechts zo’n 500 jaar geleden voor het eerst werd ontdekt.

Platina als investering

Platina is een uitstekend edelmetaal om als vermogensbescherming te gebruiken, maar ook voor speculatie is het goed geschikt. Men ziet het dan ook als een goed alternatief voor goud. Fysiek platina kopen is in tegenstelling tot goud niet heel geschikt om te dienen als hedge tegen waardevermindering van geld en een bescherming tegen een falend financieel systeem. Is dit de insteek, dan is fysiek goud beter geschikt.

Er zit geen monetaire geschiedenis achter platina. Het is dan vooral een grondstof voor industriële doeleinden. Het past dan ook goed in het rijtje met koper, palladium en zilver. Echter, nu het geldstelsel onder de Dollar, de wereldreservemunt, in verval lijkt te raken, is het heel verstandig om te investeren in harde assets en vastgoed in plaats van investeren in schuldpapieren. Voor hen die over gaan tot fysiek platina kopen zorgen als het ware voor koopkrachtbescherming. Wilt u een volledig gedekte beleggingsportefeuille samenstellen, dan is investeren in platina een hele goede optie.

BTW over platina

Platina wordt net als palladium gezien als een industrieel product. Daarom wordt er over platina BTW berekend. Desondanks word platina net als goud steeds meer als beleggingsproduct gebruikt. Op korte termijn heeft de overheid helaas geen plannen om het BTW tarief over platina te wijzigen. Houd er dan ook rekening mee dat er bij de aankoop van platina altijd 21% aan BTW moet worden afgedragen.

Platina kopen

Platina kopen bij Preciousbitmetals is bijzonder eenvoudig. Zoekt u een alternatief voor goud en zilver, dan is dit edelmetaal een goede optie. Platina is net als goud en zilver in munten en baren verkrijgbaar. Ook hierop staat de zuiverheid en het gewicht vermeld.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten