Shopping Cart
Goudprijs: € 49,430.80 Zilverprijs: € 671.28
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
Fysiek goud kopen verstandig ?

Fysiek goud kopen verstandig?

Naar onze mening is fysiek goud kopen verstandig en een ontzettend slimme lange termijn investering. Door de eeuwen heen is gebleken dat de waarde van goud over het algemeen is blijven stijgen. Dit komt o.a door de beperkte voorraad goud dat aanwezig is op aarde. Fysiek goud kopen is niet enkel weg gelegd voor de vermogende investeerders, maar ook heel goed mogelijk wanneer iemand maar een klein budget heeft. Fysiek goud kopen is namelijk al mogelijk vanaf 1 gram. Op deze wijze kunnen mensen met een geringe investering toch langzaam maar zeker beginnen om hun kapitaal te beschermen.

Fysiek Goud kopen als belegging

Edelmetalen zijn zeer populair als langetermijninvestering. De meeste particuliere investeerders kiezen voor het fysiek goud kopen als belegging. De edelmetalen palladium en platina worden hierbij minder vaak gekozen als belegging. Vooral in tijden van een economische crisis is fysiek goud kopen verstandig en kan de keus gemaakt worden om goud aan te schaffen in de fysieke vorm. Fysiek goud kopen als belegging of investering kan op meerdere manieren. Men kan kiezen voor:

  • Goudbaren
  • Gouden munten
  • Een combinatie van beiden

De waarde van goud fluctueert. Zo kan het zijn dat de prijs van goud het ene moment laag is wanneer er weinig vraag naar goud is en het andere moment hoog, wanneer de interesse in goud groot is, omdat er bijvoorbeeld een crisis aan komt of reeds aanwezig is. Edelmetalen behouden hun waarde en dit doen ze al duizenden jaren. De kans dat de waarde van goud naar 0 gaat is verwaarloosbaar, hierdoor heeft goud een zekere tastbare waarde.

Het verschil tussen gouden munten en een goudbaren

Uiteraard zijn er de uiterlijke verschillen tussen gouden munten en een goudbaren. Maar wanneer u een 100 gram goudbaar bezit en u bezit 100 gram aan gouden munten, dan ontvangt u in de meeste gevallen meer euro’s voor de gouden munten wanneer u besluit deze te verkopen. Dit komt door dat de gouden munten duurder zijn om te produceren. Een reden hiervoor is het ontwerp van de munt, en daarnaast worden de munten vaak in beperkte oplages geslagen waardoor de munt gewild raakt bij de verzamelaars. De nadeel bij gouden munten is dat ze in aanschaf iets duurder zijn dan goudbaren.

Gouden munten en goudbaren hebben zo hun voor- en nadelen ten opzichte van elkaar. Het belangrijkst om te weten is dat zowel gouden munten als goudbaren door de eeuwen heen waardevast zijn gebleken. Dus wanneer u twijfelt tussen munten of baren, dan is het verstandig om na te gaan wat het beste bij u past. Een combinatie is natuurlijk ook een prima manier om uw investeringsportefeuille wat te spreiden.

De best verkochte goudbaren

Onze meest populaire goudbaren zijn de 10 gram goudbaar van Umicore en de 1 oz (31.1 gram) goudbaar van Heraeus.

Umicore

De goudbaar van Umicore van 10 gram heeft een zuiverheidsgehalte van 999,9 puur goud. Deze goudbaar heeft een LBMA (London Bullion Market Association) keurmerk en voldoet hiermee aan de hoogste kwaliteitseisen die voor goud gelden. Doordat deze goudbaar een keurmerk draagt is deze goudbaar van 10 gram ook zeer gemakkelijk weer te verkopen indien nodig. De afmetingen van de goudbaar van 10 gram zijn 31x18x1 millimeter. Met een dichtheid van 19.320 kilogram per kubieke meter is goud bijna twee maal zo zwaar als zilver.

De Umicore goudbaren hebben van het keurmerk LBMA de status ‘Good Delivery’ gekregen. Dit houdt in dat deze goudbaren over de hele wereld erkend worden en verhandeld kunnen worden.

Heraeus

De 1 oz goudbaar van Heraeus heeft ook een certificaat van zuiverheid van 99,99% puur goud. 1 oz houdt in dat de goudbaar 31,1 gram zwaar is. De 1 oz goudbaren van Heraeus worden allemaal geleverd met het certificaat van echtheid en dragen het LBMA keurmerk. Alle Heraeus goudbaren hebben dan ook de status ‘Good Delivery’ gekregen.

De Heraeus 1 oz goudbaren zijn nieuw geproduceerd en in een blisterverpakking geseald. Ze worden afgegeven met een certificaat van echtheid. Op het certificaat staat ook het baarnummer die overeenkomt met het nummer die op de goudbaar is geslagen.

De best verkochte munten

Naast de best verkochte goudbaren zijn er ook een twee tal gouden munten die favoriet zijn, namelijk de gouden Maple Leaf en Kangaroo.

Maple Leaf

Fysiek goud kopen verstandig ?De gouden Maple Leaf wordt sinds 1979 geslagen door de Royal Candian Mint. Op de munt staat het Canadese nationale symbool (een esdoorn blad) die ook op de Canadese vlag staat. De munt heeft de status van wettig betaalmiddel in Canada en net als bij de goudbaren heeft deze munt een goudgehalte van 99,99%.

De gouden Maple Leaf is verkrijgbaar in de volgende gewichten:

  • 1/20 oz
  • 1/10 oz
  • ¼ oz
  • ½ oz
  • 1 oz

Kangaroo

Fysiek goud kopen verstandig ?De gouden Kangaroo wordt sinds 1986 geslagen door Perth Mint uit Australië en zijn in dezelfde gewichten te verkrijgen als de Maple Leaf.

Het ontwerp van de gouden Kangaroo wisselt jaarlijks. Hierdoor is deze beleggingsmunt uniek in zijn soort en onderscheid hij zich zo van de rest van de gouden beleggingsmunten. De gouden Kangaroo is een wettig betaalmiddel in Australië en heeft ook een goudgehalte van 99,99%.

Waarom fysiek goud kopen bij Preciousbitmetals?

Preciousbitmetals is een eigentijds bedrijf waar u terecht kunt voor de aankoop van de hoogste kwaliteit van o.a goud en zilver. Wij bieden edelmetalen tegen actuele en concurrerende prijzen aan en verzenden uw bestelling uiteraard volledig verzekerd op.

Onze doelstelling is om o.a. fysiek goud kopen voor zowel particulieren als bedrijven op een veilige, eenvoudige en snelle manier mogelijk te maken. Alle door ons aangeboden baren en munten zijn afkomstig van gecertificeerde leveranciers.

Wij bedienen onze klanten op een professionele en discrete manier waardoor fysiek goud kopen een zeer aangename ervaring word.

 

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten