Shopping Cart
Goudprijs: € 49,445.26 Zilverprijs: € 661.64
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41

Investeren in fysiek zilver

Wie in fysiek zilver wilt investeren dient rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Goud is bijvoorbeeld vrijgesteld van btw, echter is er bij zilver geen sprake van btw vrijstelling. Dit komt doordat goud als beleggingsobject wordt gezien, en fysiek zilver vooral als grondstof wordt beoordeeld. Dat is niet zo heel vreemd, aangezien zilver een edelmetaal is dat veel voor industriële toepassingen wordt gebruikt. Btw kan door particulieren dan ook niet worden teruggevorderd, iets waar u zeker rekening mee moet houden.

Zilverbaren

Zilverbaren worden door de belastingdienst als grondstof beoordeeld waardoor er 21% btw over geheven wordt. Koopt u als particulier dan ook zilver, sta dan stil bij het feit dat er over de reguliere zilverbaren geen 21% btw teruggevorderd kan worden. Wilt u als particulier investeerder goedkoper uit zijn en bij eventuele toekomstige verkoop een betere prijs ontvangen? Dan kunt u het best kiezen voor zilveren muntbaren of munten, aangezien deze onder de zogeheten margeregeling vallen. Dit komt doordat muntbaren en munten als wettige betaalmiddel zijn geclassificeerd en geslagen zijn in minstens 99,9% puur fysiek zilver. Door de margeregeling wordt alleen over de winstmarge van de handelaar btw in rekening gebracht.

Investeren in fysiek zilver

Zilveren munten

Wereldwijd gezien zijn de Maple Leaf, de Silver Eagle en de Philharmoniker de meest verhandelde zilveren munten. Hier worden er jaarlijks maar liefst tientallen miljoenen exemplaren van verkocht.

Al deze munten bestaan in ieder geval uit 1 oz (31,103 gram) puur zilver. Dit betekent echter niet dat iedere munt dezelfde prijs heeft. Dit heeft alles te maken met het feit dat niet iedere producent van deze munten dezelfde premie hanteert.

De Silver Eagle is een voorbeeld van een duurdere munt, waarbij de Maple Leaf en de Philharmoniker juist weer wat goedkoper zijn. Desondanks is de vraag naar de Silver Eagle het hoogst, vooral vanwege de hoge vraag door particulieren in de Verenigde Staten. Dit heeft alles te maken met nationalisme en het gevoel te willen kiezen voor een nationale munt. In Europa worden er dan ook vaak andere keuzes gemaakt. vooral voor de goedkopere en beter verhandelbare munten Maple Leaf of de Philharmoniker.

Zilveren muntbaren

Een particuliere investeerder kan ook kiezen voor de zilveren Fiji muntbaar. Ook dit product bestaat uit 99,9% puur fysiek zilver, echter is er hier sprake van een iets lagere premie dan bij de zilveren munten.

Investeren in fysiek zilver

Goud/Zilver ratio

Op moment van het ontstaan van dit artikel, staat de Goud/Zilver ratio op 1/70. Dit betekent dat u voor de prijs van 31.1 gram goud ongeveer 70x zoveel fysiek zilver kunt kopen.

De zilveren 5 kg Fiji muntbaren zijn momenteel verkrijgbaar bij Preciousbitmetals voor €4.750

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten