Shopping Cart
Goudprijs: € 49,430.80 Zilverprijs: € 671.28
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
ING schrapt 1000 banen, mogelijk ook in Nederland

ING schrapt 1000 banen, mogelijk ook in Nederland

Ook ING zet na ABN AMRO het mes in de internationale zakenbank. In Zuid-Amerika en Azië sluit de bank een ruim aantal kantoren, in totaal kost dit zo’n 1000 banen.

ING maakte dit vanochtend bekend bij de presentatie van de nieuwe kwartaalcijfers. Het besluit is genomen om zich terug trekken uit de landen Argentinië, Brazilië en Colombia. De bank heeft in Brazilië een personeelsbestand van ongeveer 100 man.

De plannen voor het komend jaar zullen zo’n 1000 banen kosten, hiervan zal ongeveer 60% de zakenbank treffen. Door standaardiseren van producten en het staken van een grootschalig it-project in enkele Europese groeilanden zal de overige 40% sneuvelen. Het gaat hier om landen zoals Spanje, Frankrijk en Tsjechië. Het is niet uit te sluiten dat er ook banen in Nederland verloren zullen gaan.

De bank maakte in juli al bekend dat het een kwart van de 170 kantoren in Nederland per direct zou sluiten. Reden hiervoor is dat de bank eind vorig jaar al het besluit had genomen om 40% van de servicebalies in vestigingen van Primera, Bruna en The Read te sluiten. Het aantal klanten in veel filialen is flink terug gelopen vanwege de coronacrisis. Er zouden bij de reductie geen gedwongen ontslagen vallen.

Vaste dividenduitkering

De nieuwe ceo Steven van Rijswijk besloot deze zomer voor aandeelhouders een vaste dividenduitkering in te voeren. De bank wil nu jaarlijks de helft van de winst als dividend uitkeren in plaats van de progressieve winstuitkering. Het geld moet wel voorlopig in kas gehouden worden, dit op aandringen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Ook het derde kwartaal van dit jaar viel voor de bank tegen door de coronacrisis. Door €469 miljoen aan extra kredietreserveringen en een daling van inkomsten, zakte de netto wint in deze periode naar €788 miljoen. Vergeleken een jaar geleden is dat een daling van ruim 41%.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten