Shopping Cart
Goudprijs: € 49,430.80 Zilverprijs: € 671.28
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
In december extra steunmaatregelen verwacht door ECB

In december extra steunmaatregelen verwacht door ECB

De kans dat De Europese Centrale Bank (ECB) in december met extra steunmaatregelen komt om de eurozone door de coronacrisis te leiden is groot. De beleidsbepalers zijn het volgens de ECB-president Christine Lagarde erover eens dat ingrijpen noodzakelijk is. De centrale bank wil voor de exacte uitwerking nog even de tijd nemen.

Het gaat niet de goede kant op met het herstel van de eurozone. Aldus Lagarde. De lockdown maatregelen om de pandemie in te dammen hebben tot een duidelijke verslechtering geleid van de economische vooruitzichten van de eurozone op korte termijn.

Welke steunmaatregelen de ECB precies kan toepassen om de economie extra te steunen is volgens Lagarde niet zo eenvoudig. Graag wil de centrale bank alle mogelijke middelen bekijken, en niet enkel naar het bestaande corona-opkoopprogramma PEPP. Momenteel zou er nu met man en macht worden gezocht naar de beste cocktail om de eurozone een oppepper te geven. Lagarde noemt dit een ‘recalibration exercise’.

Rente blijft onveranderd.

Op dit moment is het nog te vroeg om zijn programma’s voor het opkopen van staatsleningen en bedrijfsobligaties te verruimen vindt de ECB. Alle beleidsbepalers waren het hier onlangs over eens benadrukt het centrale bankhoofd. Vooralsnog gaan de bestaande miljardenaankopen van schuldpapier onveranderd door. Ook word de (op het laagste niveau) rente ongemoeid gelaten

 

Volgens Lagarde hoeven mensen niet ongerust te zijn dat de ECB hen in de steek laat. Ze benadrukt dat de ECB er met steunmaatregelen was voor de eerste coronagolf en er ook zal zijn voor de tweede golf.

Of Lagarde een krimp van de Europese economie verwacht in het vierde kwartaal wil ze nog niet zeggen. Daar is het volgens haar nu nog te vroeg voor.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten