Shopping Cart
Goudprijs: € 49,430.80 Zilverprijs: € 671.28
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
“Herstel Duitse economie verloopt langzamer”

“Herstel Duitse economie verloopt langzamer”

In zijn maandelijkse rapport schrijft de Bundesbank (de Duitse centrale bank) dat het herstel van de Duitse economie aan het afzwakken is. Dit is het gevolg van de stijgende aantal coronabesmettingen en de hernieuwende sociale beperkingen in het land tegen de pandemie.

De economie van Duitsland veerde volgens de centrale bank in het derde kwartaal op na de zware klappen in het tweede kwartaal. De grootste economie van Europa kromp toen nog in het recordtempo van 9,7 procent op kwartaalbasis

De Bundesbank verwacht voor het vierde kwartaal nu een minder sterk herstel dan eerder was gerekend. De Duitse centrale bank komt vrijdag met cijfers over de groei in het derde kwartaal.

De Duitse regering zou desondanks iets minder negatief zijn over de gehele economische krimp in het jaar 2020. Eerder werd door Berlijn nog gerekend op een neergang van min 5,8 procent, deze voorspelling is nu bijgesteld naar 5,5 procent. Voor het komend jaar zou een groei met 4,4 procent worden verwacht. Deze week publiceert de overheid nieuwe prognoses.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten