Shopping Cart
Goudprijs: € 49,430.80 Zilverprijs: € 671.28
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
Goudkoers vooruitzichten

Goudkoers vooruitzichten

De recente ontwikkelingen van de goudkoers

Deze week heeft de goudkoers wat terrein verloren, een korte technische analyse leert ons dat er een negatieve trendkanaal is ontstaan sinds de hoogste goudkoers werd genoteerd in augustus j.l.

In de grafiek zien we verder dat de goudkoers zich bevindt onder het niveau van de 50-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (doorgetrokken lijn), maar noteert nog steeds boven de 200-daags voortschrijdend gemiddelde (onderbroken lijn). Verder is de MACD-indicator negatief.

Dit impliceert uiteraard dat de goudkoers momenteel bullish gestemd is, zolang de goudkoers zich bevindt boven de 200-daags.

Goudkoers vooruitzichtenVolgens de EMA is er nog hoop op een herstel binnen afzienbare tijd. Aan de andere kant als de goudprijs de 200-daags EMA naar beneden doorbreekt, is een verdere daling op de korte termijn niet uit te sluiten.

Deze daling in de goudprijs is mede veroorzaakt door  het goede nieuws over een vaccin tegen Covid-19 en de lichtelijk gestegen obligatierentes in Duitsland en VS.

Want als er een vaccin is dan kan het leven weer opgepakt worden zoals voor de pandemie het geval was en wordt een economisch herstel ingeluid. Deze scenario heeft de goudprijs onder druk gezet.

Factoren van invloed op de goudkoers

De daling van de dollar is een van de oorzaken dat de goudprijs kon stijgen dit jaar. Door de lage rentestand als gevolg van de verruiming van het monetair beleid van de Amerikaans centrale bank is de risicobereidheid toegenomen in de financiële markten. Dit zet de dollar onder druk, en stelt goud in de gelegenheid om terrein te winnen.

Goud wordt vaak gezien als bescherming tegen inflatie, Echter volgens officiële cijfers is inflatie recentelijk aardig onder controle geweest en bevond het zich in 1%-3% bereik. Waarschijnlijk ligt de werkelijke inflatie hoger dan de officiële cijfers ons doen geloven, omdat de geldhoeveelheid enorm toegenomen is als gevolg van het verruimd monetaire beleid. De angst voor een hoge inflatieverwachting zou weleens ook een reden zijn voor veel goudbeleggers die dit jaar massaal fysiek goud hebben gekocht.

De reële rendementen (de couponrendement gecorrigeerd voor prijsstijging of- daling van een obligatie minus de inflatie) van staatsobligaties zijn enorm gedaald of zelfs negatief. In de VS, Engeland en Duitsland zijn de reële rendementen op staatsobligaties zelfs negatief. Dit heeft er tevens voor gezorgd dat veel beleggers zijn geswitcht  naar goud, dit had een positief effect op de goudprijs.

ConclusieGoudkoers vooruitzichten

Met name het verruimde monetair beleid en angst voor inflatie zijn de drijfveren achter de stijging van de goudprijs.

Hier bij Preciousbitmetals.nl zijn we van mening dat de goudprijs voldoende potentie heeft om verder te stijgen. Het negatieve effect van een  goede vaccin nieuws op de goudprijs zal slechts van korte duur zijn, omdat de economie door deze pandemie enorm beschadigd is waardoor het verruimde monetair beleid lange tijd, zo niet jaren,  zal aanhouden. Hierdoor zal de dollar verder dalen, de reële rendementen van staatsobligaties zeer laag of zelfs negatief zijn en het risico van een hoger dan verwacht inflatie zal aanwezig blijven.

Dit zal de goudprijs opdrijven de komende tijd. De recente daling van goud kan, wat ons betreft, merendeels gezien worden als een gezonde correctie.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten