Shopping Cart
Goudprijs: € 49,451.04 Zilverprijs: € 661.64
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
Goud in tijden van economische onzekerheid

Fysiek goud in tijden van economische onzekerheid

Fysiek goud in tijden van economische onzekerheidIn deze blog gaan we in op de voordelen van fysiek goud ten opzichte van valuta’s zoals de dollar en euro.

De explosieve toename van de hoeveelheid geld dat de afgelopen maanden in omloop is gebracht zal op termijn  hoogstwaarschijnlijk zorgen voor grote koopkracht vermindering van uw vermogen. Voor een lange periode heeft de belegger een aantal opties gehad om zich tegen dit financiële risico te beschermen in tijden van economische onzekerheid. Denk hierbij aan o.a. staatsobligaties, dividend uitkerende aandelen of simpelweg uw geld op een spaarrekening sparen. Helaas zijn deze beleggingen tegenwoordig niet meer zo veilig.

De meest voor de hand liggende manier van beleggen is sparen op een spaarrekening. We hebben door de jaren heen gezien dat de rentepercentage zodanig is verlaagt dat dit niet meer rendabel is wanneer u de jaarlijkse inflatie in rekening brengt. Daarbij komt ook nog dat uw vermogen op uw spaarrekening maar ‘deels’ veilig is.

Bij een faillissement van de bank word door het garantiestelsel namelijk een maximum bedrag van €100.000 per rekeninghouder gedekt. Heeft u bij het omvallen van uw bank een hoger bedrag op uw spaarrekening staan ? dan is de kans groot dat u een deel daarvan niet meer terug ziet. De reserves van het depositogarantiestelsel zullen niet voldoende zijn om alle spaarders volledig te dekken.

Om de eerder genoemde redenen is het begrijpelijk dat spaarders op zoek gaan naar een gunstigere manier om hun vermogen te beschermen. Denk hierbij aan een stuk grond of vastgoed. Het beleggen in vastgoed en grond kan aantrekkelijk zijn, het nadeel hierbij is dat de aankoop en verkoop ervan vaak veel tijd en kennis vergt.

Wat risicovollere beleggingen zijn aandelen. In tijden van economische bloei kunnen aandelen veel winst met zich meebrengen, maar tijdens een crisis kunt u in een korte tijd een groot deel van uw geld verliezen. En ook geld in dit geval dat enige hoeveelheid kennis is vereist.

Hoe kunt u dan wel makkelijk uw vermogen beschermen ?

Voordelen van fysiek goud

Fysiek goud is een manier om uw vermogen te beschermen tegen koopkracht vermindering. Overal ter wereld is de goud koers hetzelfde, dit maakt het wereldwijd verhandelen ervan gemakkelijk.

Een andere voordeel van het kopen van fysiek goud, is dat u een gedeelte hiervan uit de financiële systemen haalt. Zo bescherm u uzelf op het moment dat er een bankcrisis uitbreekt. Een voorbeeld hiervan is de Griekse staatsschulden crisis dat in 2009 begon. Tijdens deze crisis konden spaarders enkel een klein bedrag per dag bij de geldautomaten pinnen. Daarnaast was het geen mogelijkheid om uw spaargeld over te maken naar het buitenland, hiertegen had de staat allerlei maatregelen genomen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Door uw volledige spaartegoed te parkeren op een bankrekening legt u als het ware de macht over u financiën in de handen van de bank, die zoals in het voorbeeld in Griekenland u financieel kunnen beperken wanneer deze door een crisis worden getroffen.

Het is algemeen bekend dat fysiek goud op lange termijn zijn waarde goed behoud. Als we de goudkoers vergelijken met de Dollar en Euro koers komt er duidelijk naar voren dat deze valuta’s de afgelopen jaren in waarde zijn gedaald ten opzichte van fysiek goud. Al hoewel er periodes hebben voorgedaan waarbij de goudprijs is gaan schommelen waardoor de valuta’s er beter voor stonden waren deze effecten vooral van korte duur.

Inflatie

Fysiek goud in tijden van economische onzekerheidMomenteel zien we dat het veel bedrijven en particulieren wereldwijd economisch erg tegenzit. Door de overheid word veel staatssteun geleverd aan de groot-bedrijven om faillissement te voorkomen. Het gevaar hiervan is dat dit er voor kan zorgen dat we te maken krijgen met een hyperinflatie, dit vanwege het vele bijdrukken van geld dat in onze economie terecht komt.

Een voorbeeld waar hyperinflatie ontstond en de waarde van geld extreem daalde was tijdens de Beurskrach uit 1929. Dit had desastreuze gevolgen voor landen wereldwijd en resulteerde in massaontslagen van werknemers, fors dalende aandelen koersen en explosieve stijgende voedsel prijzen.

Fysiek goud en edelmetalen in het algemeen kunnen niet gecreëerd worden, zo bied fysiek goud bescherming voor particulieren en bedrijven tegen geldontwaarding en bied het zelfs mogelijk rendement.

Aandachtspunten

Btw

Over de meeste zilveren munten betaalt u alleen btw over de winstmarge van de verkoper. Zilverbaren worden normaliter belast met 21% btw, over de zogeheten zilveren ‘muntbaren’ betaalt u net als bij de meeste zilveren munten enkel btw over de winstmarge.

Alle door ons aangeboden fysiek goudbaren en munten zijn volledig vrijgesteld van btw.

Veiligheid

Bent u van plan uw edelmetalen thuis te bewaren? Dan doet u er verstandig aan om aanschaf van een kluis te overwegen, raadpleeg ook uw verzekering met betrekking tot de dekking van uw inboedel.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten