Shopping Cart
Goudprijs: € 49,430.80 Zilverprijs: € 671.28
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41

De goudprijs staat onder druk

Korte analyse van de goudprijs

Een korte analyse leert ons dat momenteel de alarmlichten voor de goudprijs op rood staan met een verlies deze week van 4,4%. Deze week heeft de goudprijs de 200 daags EMA (zie onderstaand de rode onderbroken lijn in de grafiek) naar beneden doorbroken, alsmede de trendkanaal.Hiermee komt de goudprijs op het niveau van 1494 euro /ounce. Dit niveau is tevens een steunniveau.

Mocht er niks wijzigen in de technische beeld van de goudprijs op de korte termijn, dan kunnen we de volgende steunniveaus van resp. 1355 euro/ounce en 1320 euro/ounce aan tikken.

Overreacties zijn van alle markten thuis

Deze daling in de goudprijs is ingegeven door de optimisme over het goede nieuws dat er een vaccin tegen de Covid-19 binnenkort uitgerold kan worden.

We zien ook dat de aandelenmarkten enorm gestegen zijn door enerzijds deze vaccin nieuws en anderzijds verwacht men dat de nieuw verkozen president van de verenigde staten voor rust zal zorgen wat betreft de handelsspanningen tussen de verenigde staten en China. Dit zorgde er tevens voor dat de goudprijs onder druk kwam te staan, omdat er beleggers zijn die hierdoor het licht aan het einde van de economische tunnel zien en dus kiezen voor een (gedeeltelijk) allocatie van goud naar aandelen. Dit deed de goudkoers geen goed.

De goudprijs is zo onder druk geweest, dat er in de futures markt de december contracten massaal van de  hand werden gedaan zodanig dat er een backwardation is ontstaan. Namelijk dat de futures  goudprijs (de spot) van de december futures contracten lager was dan huidige goudprijs. Dit dreef de goudprijs onder de 200-daags EMA, zoals we in de grafiek kunnen zien.

Zo’n uitverkoop in goud, kan alleen gerechtvaardigd worden als bijvoorbeeld iedereen gevaccineerd en genezen is van Covid-19, iedereen weer terug aan het werk is, sprake is van enorme economische groei  waardoor de rente verhoogd kan worden en de schuldenproblematiek/begrotingstekorten reeds opgelost zijn.

Helaas is de economische werkelijkheid momenteel het tegenovergestelde van het bovenstaand geschetst beeld. Tot zover is er nog geen concreet vaccin tegen de covid-19, er is ook nog geen sprake van economische groei, het ziet er zelfs naar uit dat er nog meer stimulus pakketten op komst zijn waardoor de rentes laag gehouden worden en de schuldenproblematiek/begrotingstekorten zullen niet binnen afzienbare tijd opgelost worden.

Er lijkt sprake te zijn van een overreactie van de markt op de goudkoers, overreacties in markten zijn meestal van korte duur, en veelal onderhevig aan emoties of er is weer sprake van goudprijs manipulatie door de banken. Dat laatste kan momenteel niet bewezen worden, maar het zou niet voor het eerst zijn dat het gebeurt.

Goudprijs staat onder druk

Tot slot willen we graag in herinnering roepen, dat goud ook als verkapte valuta gezien kan worden en in het bijzonder als alternatief voor de dollar.

Nu is er meestal  sprake van een omgekeerd Dollar/goud relatie. Dit wil zeggen wanneer de dollar sterk wordt, daalt de goudkoers en omgekeerd. Sinds begin November hebben we een zwakke dollar gezien samen met de goudkoers. Dit terwijl een zwakke dollar meestal een sterke goudprijs impliceert.

Waarom de goudprijs stand zal houden

Hier bij preciousbitmetals.nl  zijn we van mening dat de goudprijs weer momentum zal winnen en de weg naar boven zal vinden. We zien vooralsnog geen reden om onze visie betreft de edelmetalen en goud in het bijzonder te wijzigen.

We denken dat de rentestanden voorlopig superlaag zullen blijven;  tezamen met de stimulus pakketten om de economie op gang te brengen. Dit zal een verwatering in de waarde van de dollar brengen, waardoor de goudkoers een opwaartse druk zal ondervinden.

Hierdoor zal de dollar zijn koopkracht verliezen, o.a. spaarders zullen hierdoor geraakt worden. Daarom is fysiek goud in de vorm van  baren of munten als alternatief voor een spaardeposito geen gek idee.

 

 

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten