Shopping Cart
Goudprijs: € 49,438.19 Zilverprijs: € 661.96
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
De Dollar zakt verder weg

De Dollar zakt verder weg

Afgelopen woensdag noteerde de euro ver boven de 1,1950 dollar. Dit was het gevolg van de lagere lange rente in de VS. Hierdoor is er een kleiner verschil met de lange rente in de eurozone en levert de dollar verder aan kracht in.

Marktanalist Stefan Koopman van de Rabobank zei woensdag tegen ABM Financial News: “Die rentedaling frappeerde, omdat de Amerikaanse inflatiedata juist duidden op een opwaarts patroon”, en :”Maar de onevenwichtigheden bij het coronavaccin van Johnson & Johnson gooiden roet in het eten en zorgden voor een pauze in de vaccinaties en daarmee twijfel aan het tempo waarin de economie van de Verenigde Staten kan herstellen”.

Wel denkt Koopman dat er nog ruimte is voor de dollar om verder te dalen. Wordt de koers van $1,20 bereikt, dan zal de Europese Centrale Bank alert worden op het voorkomen van een verdere stijging van de euro. Koopman geeft aan dat het erop lijkt dat de euro zich vrij kan bewegen tussen de $1,16 en $1,20, daarna wordt de alertheid van beleidsmakers verhoogd.

De Fed zal met veel interesse de publicatie van handelsverkopen over maart volgen aangezien de verwachtingen daar hooggespannen zijn. Wat zal de markt daaruit afleiden en wat zal dat voor effect op het beleid van Fed hebben, aldus Koopman.

In februari daalde de industriële productie van de eurozone met 1 procent.De VS zal de importprijzen van maart gaan produceren, maar ook het Beige Book van de Federal Reserve zal gepubliceerd worden. Dit is zo’n twee weken voordat het rentebesluit van het monetair beleidsorgaan volgt.

Aan het woord komen Lagarde, bestuursleden van de ECB Fabio Panetta en Isabel Schnabel evenals vice-voorzitter van de centrale bank Luis de Guindos.

Voorzitter Jerome Powell is een van de sprekers die namens de Fed het woord doet.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent op 1,1964 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8678 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,3 procent en noteerde op 1,3786 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 6,5304 Chinese yuan. De dollar daalde 0,1 procent en noteerde daarmee op 108,9685 yen.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten