Shopping Cart
Goudprijs: € 49,430.80 Zilverprijs: € 671.28
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
'Consumenten gaven 25% minder uit in eerste week lockdown Nederland'

”Consumenten gaven 25% minder uit in eerste week lockdown Nederland”

Nederlandse consumenten hebben in de eerste week waarop de nieuwe lockdown inging 25% minder uitgegeven dan diezelfde week het jaar ervoor. De ABN AMRO meldt dit op basis van transactiegegevens van rekeninghouders. Vooral bij reisbureaus en de entertainmentsector kelderden de verkopen.

'Consumenten gaven 25% minder uit in eerste week lockdown Nederland'

Nederland ging op dinsdag 15 december opnieuw in een strenge lockdown. De deuren van haast alle winkels moesten sluiten. Uit de gegevens van de ABN AMRO blijkt dat deze strenge maatregel een duidelijke invloed op het koopgedrag heeft gehad.

Vorige week gaven consumenten dus 25% minder uit dan in diezelfde week vorig jaar, terwijl de week ervoor de uitgaven slechts enkele procenten lager waren dan dezelfde periode van 2019. ABN AMRO licht toe “De terugval in consumptie is aanzienlijk. Maar het laat eveneens zien dat de kabinetsmaatregelen erin slagen om activiteiten te verminderen”.

Nederland gaf vorige week aan haast alles minder uit dan vorig jaar. De reisbranche werd hier het hards geraakt, die moest het met 81 % minder doen in vergelijking met diezelfde week vorig jaar. De entertainmentsector kreeg een krimp te verwerken van 67%. De levensmiddelensector is hierbij uitgezonderd, vooral online is hier flink meer uitgegeven (223%).

'Consumenten gaven 25% minder uit in eerste week lockdown Nederland'

Van de eerste week in de tweede lockdown en die van de eerste in maart heeft ABN AMRO ook een vergelijking gemaakt. De uitgaven aan elektronica en doe het zelf artikelen zijn hier de grootste verschillen. Veel Nederlanders kochten in het voorjaar veel middelen voor het klussen en thuiswerken. In de eerste week van de tweede lockdown waren deze uitgaven een stuk lager.

 

 

 

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten