Shopping Cart
Goudprijs: € 49,462.60 Zilverprijs: € 661.96
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
Europees mineraalwater

Britten willen import Europees mineraalwater aan banden leggen

Nu de Brexit een feit is, gaan er flink wat veranderingen plaatsvinden. De Britten hebben plannen om de import van Europees mineraalwater te beperken. Dit als reactie op de EU die diverse beperkingen heeft ingesteld op het gebied van het importeren van schaaldieren. Het Verenigd Koninkrijk heeft daarop bedacht dat dan ook de import van het mineraalwater afkomstig van Europese bodem beperkt moet worden.

De ‘Mineraalwateroorlog’ is begonnen, aldus de Britse krant The Telegraph. Het is niet alleen dit zuivere water dat als pressiemiddel wordt ingezet, ook andere voedingsmiddelen kunnen hiervoor worden gebruikt, bijvoorbeeld pootaardappelen.

De regels voor het importeren van schaaldieren vanuit de zogenaamde derde landen, niet te verwarren met derdewereldlanden, zijn onlangs door de Europese Unie aangescherpt. Nu Groot-Brittannië uit de Europese Unie is gestapt, behoren zij tot deze derde landen.

Voordat de schaaldieren mogen worden geïmporteerd, dienen ze op een bepaalde manier te zijn schoongemaakt. Britse vissers geven aan dat dit lastig is, omdat hier niet voldoende tanks beschikbaar voor zijn en dat het reinigen van al die schaaldieren teveel tijd kost. Dit drukt de opbrengst van de import en er wordt dus minder winst gemaakt.

De regering in het Verenigd Koninkrijk heeft steun toegezegd aan de visserijsector. Wanneer bedrijven zich bezighouden met vissen of schaaldieren zoals oesters en mossels vangen of kweken, krijgen ze indien gewenst extra steun. Door de problemen rondom de export sinds de Brexit hebben ze die steun nodig, maar ook door de coronacrisis komen ze steeds meer in het nauw.

Milieuminister George Eustice geeft aan dat de vissers gezien worden als het kloppende hart van de gemeenschappen aan de kust. De impact van het coronavirus wordt erkend en zeker ook het einde van de overgangsperiode speelt mee.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten