Shopping Cart
Goudprijs: € 47,971.34 Zilverprijs: € 614.75
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
'Banken mogen geen kosten rekenen voor contant geld'

‘Banken mogen geen kosten rekenen voor contant geld’

ABN AMRO heeft als plan opgevat kosten in rekening te brengen bij klanten die jaarlijks teveel contant geld pinnen. De Consumentenbond wil dat dit plan wordt ingetrokken omdat ze van mening zijn dat iedere klant altijd vrij beschikking moet hebben over contant geld. Contanten zijn een back-up voor storingen bij digitaal betalingsverkeer en tevens een manier voor de consument om grip op de uitgaven te houden.

Er wordt steeds minder gebruik gemaakt van contant geld. Sandra Molenaar na de Consumentenbond is dan ook van mening, samen met de Nederlandsche Bank, dat het aan de consument is of en met welk tempo het gebruik van contant geld afneemt.

Verandering van tarieven

De tarieven voor het opnemen van contanten bij ABN AMRO wijzigen per 1 juli. Pinnen van contant geld is dan gratis tot een bedrag van 12.000 euro per jaar. Wordt er jaarlijks meer dan 12.000 euro per jaar contant gepind, dan wordt er 5 euro plus 0,5 procent per transactie over het opgenomen bedrag in rekening gebracht. Eerder werd bekend dat er kosten zouden worden gerekend vanaf 10.000 euro.

‘Excessief gebruik van contant geld ontmoedigen’

‘We willen alleen het excessieve gebruik van contant geld ontmoedigen’, zegt een woordvoerder van de ABN AMRO bank. Ze willen hiermee het door hen beoogde risico van het gebruik van grote hoeveelheden contant geld beperken. Daarbij zou het monitoren van transacties ter bestrijding van financiële criminaliteit extra kosten voor de bank met zich meebrengen. De Consumentenbond gaat met de bank in gesprek.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten