Shopping Cart
Goudprijs: € 49,430.80 Zilverprijs: € 671.28
Hoge klantenwaardering via  Trustedshops
Telefonisch bereikbaar (ma - vr 09:00 - 17:00) - 010 79884 41
ABN AMRO stelt voorspelde economische krimp bij

ABN AMRO stelt voorspelling economische krimp bij

Als gevolg van de impact van de coronacrisis dit jaar zal de Nederlandse economische krimp waarschijnlijk 5,6 procent bedragen, meldt ABN AMRO in een nieuwe raming. De bank ging eerder dit jaar nog uit van een economische krimp van 5,2 procent. ABN AMRO rekent voor 2021 nu op een herstel van 2,1 procent.

De Nederlandse economie kromp in het tweede kwartaal met 8,5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Voor het derde kwartaal verwacht de bank 4,3 procent groei van de economie, maar in de laatste periode van het jaar weer een economische krimp van ruim één procent. Voor een groot deel is de krimp te wijten aan de lockdown maatregelen, maar ook aan de reactie van consumenten zelf op het virus, zo stelt het economisch bureau van ABN AMRO. Volgens de bank zal van een werkelijk economisch herstel pas sprake zijn wanneer er een werkend coronavaccin beschikbaar is.

Daling van besteedbaar huishoudensinkomen

In sectoren die zwaar tot zeer zwaar zijn getroffen door de coronavirus is zo’n 35 procent van het werkend volk actief schat de ABN AMRO. Volgens de bank blijft de werkloosheid dit jaar grotendeels verborgen en beperkt tot gemiddeld 4,1 procent dankzij de steunmaatregelen van het kabinet. De marktkenners gaan voor komend jaar uit van een werkloosheid van 8,5 procent aan het einde van het jaar.

Het netto besteedbaar inkomen per huishouden op jaarbasis zal naar verwachting de komende twee jaar dalen. Dat komt volgens ABN AMRO onder meer doordat meer mensen via de WW in de bijstand zullen terecht komen. Daarnaast is er ook de verwachting dat de pensioenen van zo’n 1,4 miljoen mensen gekort zullen worden het komend jaar.

Kopen met vertrouwen

Verzekerde verzending

Veilige verzending

Gratis verzending vanaf € 5000

Authentieke producten

100% authentieke producten

Zeer tevreden klanten

Lees de ervaringen van onze klanten